Известие

Collapse
No announcement yet.

търся много помощ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• търся много помощ...

колеги,имам 33ка 1.7 16v i.e.137h.p та скъсах биела и .... помагаите с информация къде и какво да правя please...please
    alfa romeo 33 1.7i 16v boxer

Re: търся много помощ...

Първоначално публикувано от kolatafan
    колеги,имам 33ка 1.7 16v i.e.137h.p та скъсах биела и .... помагаите с информация къде и какво да правя please...please
    Ами предполагам, че вече е отвотен мотора та провери всичко за износвания и поражения след това скъсване. При каква скорост стана тая беля (200+ ) Разкажи по-подробно Дано се размине само с нова биела, която задължително трябва да балансираш с другите 3. Аз не съм имал 33 с такъв мотор, но си спомням, че "drigata" беше писал, че на всички 33 биелите са еднакви Представям си клапаните какво са видели
    Знам за един Мерцедес 190, който скъса биела на 1-ви цилиндър и не се размина с друга биела, а получи нов мотор
    1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
    и делта

Comment

Колега прочетох ти мненията и ми стана ясно какво търсиш Търсиш блок и колянов вал, а не биела Ще ти свършат работа и от 1.7 8V На този етап кажи какво здраво имаш Глави? Клапани? Съмнявам се, че ще сложиш буталата от твоя мотор на това, което евентуално ще купиш
      1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
      и делта

Comment

колега,ако беше мотор от трактор или комбайн,щях да ти кажа един куп начини да оправиш мотора,но при твоя случай няма мърдане.Двигателя става само за резервни части.Каквото и да го правиш няма да излезе нищо свястно.Търси друг мотор и го ремонтирай.Тоя вече е разбалансиран.Гадно е,но това е пътя.Успех!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

прав си колега тоя мотор да си даржи за части.и аз не бих го ремонтирал след такава повреда...ако няма вреди по цилиндъра мойе да се със смяна на вал, биели и бутала но да са комплект.щото иначе мноо лошо се нарошава хармонията на мотора...
          alfa romeo 33 1.4ie '93

Comment

Working...
          X